10 Temmuz 2012 Salı

Yaz Geldi, Antalya Sahilleri Renklendi

Mümtaz basınımızın olağan başlıklarından birisidir bu. Her yaz okuyucu çekmek için yapılan, bikinili güzellerin fotoğraflarından oluşan haberler, ya da aslında hEberler, kolajıdır. Çünkü önemli, olan resimdir, başlık ya da altında yazan yazı ise sadece bir ‘soap opera’ tadındadır….


Okusanız da olur okumasanız da…


İşte, naçizane DEERin Adam olarak size bu tip erkek egemen başlıklardan kurtarmak üzere, bu yaz boyunca bol bol göreceğiniz hEberleri bir kolaj halinde sunuyorum efendim.
HEberin resmini ise gözünüzde canlandırmanız kafi:
-          Hülya Avşar, Bodrumda bikiniyle yakalandı…
(Öyle bir başlık atmışlar ki, sanırsın kadıncağız Bodrumda 2 kilo eroin ile suçüstü yakalanmış)
-          Ünlülerin güzellik sırları…
(Bu meşhur sırrı bilmeyen kalmadı; hemoroid kremini hepimizin bildiği malum yere değil, ama gözaltlarına sürüyorlar)
-          Ailesi bu fotoğraflara çok kızdı…
(E kızdıysa niye hala yayınlıyorsun demezler mi adama. Kızcağıza bir ceza daha mı verdirmek istiyorsun)
-          Güneş yanıklarına dikkat…
(Başlığı görünce, haberin içinde deri kanserinin çaresini buldular sanıyorsun ama fotoğrafı görünce.. işin aslı öyle değil işte...'sanırım hEberci, burda tanganın güneş yanıkları üzerindeki etkisini araştırmak istemiş' diyorsun.)
-          Meme kanserine yol açan gen bulundu…
(Bu gen nedense her sene sadece yaz döneminde ortaya çıkıyor. Ve bu gen, sanırım sadece bikinili güzellerde var)
-          Ukrayna’ya vize kalktı…
(Başlık bu. Ama haberin resmini gören kişi, kalkan şeyin vize değil ama başka bir şey olduğuna kesinlikle emin olur)
-          “Benim de Türkan Şoray kanunlarım var”…
(Kızımızın filmler için kanunları var ama nedense resmine baktığımızda bu kanunları pek uygulamıyor görünüyor. Teori var da, pratik pek yok gibi)
-          Elbisesinin azizliğine uğradı…
(Aha işte gerçek anlamda, resim/haber bütünlüğü olan bir haber. Tebrik ediyorum… Amma velakin, gerek var mıydı böyle bir habere. Koskoca gazeteye göre günün sürmanşetlik haberi bu mudur?)
-          Çöl sıcakları geliyor…Son 50 yılın en sıcak yazı…
(Evet canım, bu haberleri gören herkes, erkek kadın demeden bir koşu gidip daracık minicik bikinileri giyiyor ve böylelikle sıcaklara karşı inanılmaz bir önlem almış oluyor)
-          Sereserpe uzandı…
(İşte, 70 milyonluk ülkenin en merak ettiği konu; güzel manken kızımız uzanabiliyor. Öyle bir ortopedik ve ergonomik bir yaşam formuna ulaşmış ki, bir de hiç utanmadan hem de nazire yaparcasına yerlere uzanabiliyor. Tüm ortopedi ve romatizma hastaları olarak bu güzel kızımızı kınıyoruz. Uzanan var uzanamayan var. Haa bu arada ciğere, murdar demek de var)
-          Ajda Pekkan’ın gençlik sırrı…
(Aslında en çok merak ettiğim ve tüm yazılarını en az 2şer kez dikkatlice okuduğum hEberlerden birisi bu. Ama şu ahir ömrümde bu hEbere en az 100 defa denk gelmeme rağmen, daha bir kez bile bu sırrın verildiğini görmedim. Adına ‘haberci’ denilen kişilere burdan bir çağrı yapıyorum: Verin bu sırrı, yapın halkımıza bir güzellik. Herkes genç kalsın.)

Bunlar yine de iyi başlıklar tabii. Benim asıl korkum bir gün bir gazetenin sürmanşetinin tamamının 'Bülent Ersoy'dan müthiş frikik' hEberiyle ve fotoğraflarıyla dolması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder