10 Nisan 2012 Salı

Joey senin kayıp kardeşindi yavrum


Son zamanlarda sıkça geliyor başıma.
Bir olay oluyor ya da ne bileyim birisi ekrana çıkıyor, sanal alemde yer yerinden oynuyor.
Ama heyhat, ben bunları ne biliyorum ne de tanıyorum.
Friends dizisindeki, Joey’in durumu gibiyim. Ortamda ilmi birşeyler anlatılıyor, içimden ‘o da ne’ , ‘kim la bu şimdi’ diyorum, ama ortamda cahil görünmemek için sesli olarak “ya.. ya.. evet”, “ja.. ja.. javoll” diyorum.
Misal son iki örneği vereyim…
Geçenler de bi forumda gördüm, Alexis Teksas trafik kazası geçirip ölmüş diye…Hiç topic açmayan hatta yazı yazmasını da sevmeyen bi arkadaş, üşenmemiş yarım sayfa yazı döşenmiş, ağıtlar yakmış. Altına da en az 30 tane yazı yazılmış. “vay anasını”, “yazık oldu, güzel kızdı”, “kendisinin üzerimde çok emeği vardır”, “donları yarıya indirelim” gibisinden onlarca yazı. Ben de yine bir Joey tribi…Eksik kalmamak için “Allah rahmet eylesin” yazdım…
Açtım Twitter’i. Deyim yerindeyse, vay anam vay neler dönmüş serhat yaa. Alexis Teksas Türkiye’de TT olmuş. Herkes benzer şeyler söylüyor. Oraya da ‘toprağı bol olsun’ yazdım. Ne yazayım başka, tanımıyorum ki hanımefendiyi. Eksik kalmamak için her tarafa yazıyorum ama kim bu hatun bilmiyorum. Ve içim içimi kemiriyor, kim ulan bu Alexis Teksas? Niye gündemi bu kadar sarstı…Açtım google amcayı…durumu anladım. Meğer kendisi porno güzeli bir hanımefendi kızımızmış.
E tabii herkesin ilgi alanları farklı diye kendimi avutuyorum. Ama geçenlerde yaşadığım son olay artık bardağı taşırıyor.
Hepinizin malumu, Survivor denen bir yarışma program var. Herkes gibi ben de izleMİyorum, hep tesadüf denk geliyor, e denk gelmişken ben de öyle gözucundan bakıyorum. Evdeki reyting cihazı da nedense hep o tesadüfleri kaydediyor. Neyse konumuza dönelim. Şimdi ben ünlülerin çoğunu tanıyorum. Hatta, o kadar ki Gönüllülerden de Hasan’ı bile tanıyorum; Camoka yani. Ya da Anadolu Ateşindeki karakter. ‘Allah Allah, bu adam Gönüllüler sınıfında ama ben Ünlüler sınıfındaki o 2 hatunu tanımıyorum. Nasıl olur bu yav’ diyorum kendi kendime. Herhalde onlar sosyeteden o yüzden bilmiyorum diyorum. E malum biz BİM çocuğuyuz.
Oysa dün gazeteyi açmamla birlikte suratıma tokat yemiş gibi hissediyorum. Meğer Almeda (ki soyadını hala bilmiyorum) eskiden Dünya güzeliymiş. Bu yarışma için okulunu bırakmış ve şimdi devamsızlıktan kalıyormuş.
Dur bi dakka, dur bi dakka...Dünya güzeli mi? Survivor’da bir tescilli Dünya güzeli mi varmış?
Vay anasını seyirciler…Hemen google amcaya koşuyorum. O da ne!..Merve Büyüksaraç da tescili Türkiye güzeli çıkmasın mı?!..Atın beni denizlere diye bağırasım geliyor.
Sanırım artık sadece belgesel izleme devrini kapatıp, normal dünyaya dönmeliyim.
Joey!.. Abim benim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder